Vitale voeding

12 voordelen van biodynamische landbouw

Vitale voeding
De biodynamische landbouw streeft altijd naar de beste voedselkwaliteit. Het Demeter-keurmerk is de wereldwijde garantie dat het product biodynamisch is geproduceerd. De biodynamische omstandigheden, waarin planten en dieren gedijen, worden niet alleen gecontroleerd maar ook continue ontwikkeld. Ze voldoen minimaal aan de eisen van biologische certificering, maar zijn strenger, gericht op het leveren van producten van topkwaliteit.

In de hele keten – van het land tot op het bord – wordt de voedingskwaliteit zoveel mogelijk behouden. Oliën en granen worden bijvoorbeeld bij lage temperaturen geperst om verlies van smaak en voedingsvoordelen te voorkomen. Melk mag gepasteuriseerd zijn, maar niet gehomogeniseerd, en kruiden en specerijen worden in hun geheel of alleen grof gehakt verhandeld, om verlies van etherische oliën te voorkomen. Verwerkingsmethoden die de integriteit van producten aantasten, zoals straling, chemische conservering en röntgenstraling, zijn verboden. De verwerking wordt tot een minimum beperkt om de vitaliteit van voedsel te behouden of verbeteren. Ook de toevoeging van kunstmatige ingrediënten, zoals additieven en technische hulpstoffen, worden tot een absoluut minimum beperkt en worden altijd op het etiket vermeld.

Biodynamische boeren werken zonder chemische pesticiden, kunstmest en gentechnologie zijn verboden, en willen we ook niet gebruiken. Wij kiezen voor kwaliteit en versheid boven intensieve productieprocessen en chemische inputs.

Dierenwelzijn
Ontwikkeling van de mens
Share